lauantai 18. elokuuta 2012

LETUT

0,5 l        maitoa
1             kananmuna
2,5 dl      vehnäjauhoja
0,5 tl       suolaa
50 g        voita sulatettuna

Riko kananmuna kulhoon ja sekoita rikki. Kaada joukkoon maitoa ja sekoita. Lisää jauhot sekä suola ja sekoita hyvin. Sulata rasva ja kaada joukkoon. Sekoita taas ja anna olla taikinan huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

Paista sitten joko isoja tai pieniä lettuja. Pannuun kannattaa laittaa hieman rasvaa ennenkuin paistat ensimmäiset letut ja levy kannattaa olla aika kuumalla. Näin saat parhaimmat letut. Ohut lasta on myös hyvä olla, helpottaa huomattavasti kääntämistä.

Tarjoa esim. hyvän hillon kanssa tai vaikka marjojen ja kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti