sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

VALKOSUKLAA-LIMEKAKKU

Valion maustettujen rahkapurkkien mukana saa aina hyviä ohjeita. Tämäkin ohje löytyi pahvietiketin takaa ja oli pakko kokeilla.

Oli sen verran herkullinen lopputulos, että te muutkin voitte kokeilla, jos haluatte. Tässä ohje teille...

Pohja:
150 g      keksejä (esim. Digestive)
75 g        voita (pehmennyt huoneenlämmössä)

Täyte:
4             liivatelehteä
2 dl         kuohukermaa
2 prk       Valion maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl        sokeria
1-2 rkl     vettä

Koristeluun:
               valkosuklaata

Laita leivinpaperia noin 22-24 cm ympärysmitaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Itse en jaksa leikellä sopivaa palaa vuoan pohjalle vaan irroitan aina vuoan reunat, laita palan leivinpaperia pohjan päälle, kiinnitän reunat kiinni ja leikkaan sitten ylimääräiset paperit vuoan ulkopuolelta pois.

Ota voita pehmenemään huoneenlämpöön. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai laita keksejä pussin sisälle ja kauli ne sileäksi murskaksi. Sekoita pehmennyt voi keksimurskan joukkoon. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi.

Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja lisää rahka joukkoon.

Keitä vesi kuumaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi varovasti pois ja sekoita ne kuuman veden joukkoon. Jos liivatteet eivät meinaa sulaa kunnolla, voit laittaa toiseen astiaan kuumaa vettä ja sekoittaa liivateastiaa sen päällä. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita esim. lastalla hyvin kaikki sekaisin.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita esim. palettiveitsen avulla. Voit peittää vuoan foliolla tai kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 5 tuntia.

Irroita kakku pyöräyttämällä veitselle reunoja pitkin, avaa sitten irtoreuna ja nosta se pois. Siirrä sitten kakku varovasti tarjoiluvadille (muista ottaa paperi alta pois). Koristele kakku suklaalastuilla. Suklaalastuja saat tehtyä esim. kuorimaveitsen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti