Kana ja kastike:
1 pkt marinoimattomia kanan rintafileitä
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
2-3 dl kermaa
1 kana fond "du chef"
Mausta kanan rintafileet suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta. Lisää pannulle voita ja paista kanat. Kannattaa laittaa paistamisen aikana kansi pannun päälle ja liesi pienemmälle, niin kanat kypsyvät mehukkaammiksi. Kanoihin saa tulla kullanruskea pinta ja anna niiden paistua noin 5-8 minuuttia molemmilta puolilta. Kannattaa välillä kokeilla onko pinta muuttunut kiinteämmäksi.
Kun kanat ovat kypsyneet, lisää pannulle kermaa sekä fondikuutio. Anna kuution sulaa kerman joukkoon ja sekoittele varovasti. Jos kastike on liian suolaista makuusi, lisää joukkoon hieman kermaa.
Pyttipannu:
1 ps Oolannin pannuperunoita
1 sipuli
2-3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
sieniä
öljyä paistamiseen
suolaa
Pilko sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori porkkanat ja kuutioi ne. Kuutioi myös kesäkurpitsa ( http://keittiokeiju.blogspot.fi/2012/07/vinkki-kesakurpitsan-kasittelyyn.html ) ja sienet.
Lisää pannulle öljyä ja paista ensin jonkin aikaa porkkanoita pannulla melko miedolla lämmöllä. Kun ovat hieman kypsyneet, lisää perunat joukkoon ja kääntele välillä. Anna perunoiden kypsyä noin 5 minuuttia ja lisää sitten joukkoon sipulit, kesäkurpitsat sekä sienet. Kääntele ja kun ovat kypsyneet, mausta suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti