sunnuntai 10. helmikuuta 2013

SUKLAATRYFFELIT

Bongasin tämän ohjeen Hellapoliisin kirjasta. Pakko oli testata ja oli aivan loistava ohje, jota voi muokata mieleisekseen eri tuorejuustoilla.

Omakohtaisesta kokemuksesta voin varoittaa ETTEI tähän ohjeeseen kannata käyttää valkosuklaata. Sanotaanko niin, että testi epäonnistui ja pahasti :D

Ajattelin kokeilla jossakin vaiheessa tähän ohjeeseen myös maitosuklaata. Saa nähdä miten kokeilun kanssa tulee käymään.

Mutta tässä ohje...

200 g      tummaa suklaata
200 g      tuorejuustoa (esim. Philadelphia) 
1 tl          vaniljasokeria

Kuorrutteeksi voit laittaa esim. murskattuja keksejä tai kaakaojauhetta.

Laita kattilaan vettä ja kattilan päälle kuumuutta kestävä kulho. Lisää kulhoon paloiteltu suklaa. Veden ei ole tarkoitus kiehua kulhon alla eli kun vesi on kuumentunut, laita liesi pienemmälle. Sulata suklaa välillä sekoitellen.

Kaada toiseen kulhoon tuorejuusto ja vatkaa se sähkövatkaimella hieman notkeammaksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa sekä vaniljasokeri. Sekoita kaikki hyvin keskenään. Laita seos jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Muotoile seoksesta pieniä palloja. Jos taloudesta löytyy esim. hiusten värjäysten jäljiltä ylimääräisiä hanskoja, niin niitä kannattaa hyödyntää ettei kädet ole aivan suklaassa eikä suklaa sula niin helposti. 

Voit pyöritellä palloja esim. keksimuruissa tai kaakaojauheessa. 

Säilytä suklaat jääkaapissa ja suojaa astia kelmulla. Suklaat säilyvät noin viikon verran.

  
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti