sunnuntai 10. helmikuuta 2013

JUUSTOINEN JAUHELIHA-SALAMIPASTA

400 g      jauhelihaa
0,5 ps     salamisuikaleita
1             sipuli
2 rkl        vehnäjauhoja
2-3 dl      vettä
1             liha fond du chef-kuutio
1 prk       emmental-kermaa (Arla)
               (tomaattipyrettä, jos haluat)
               suolaa ja pippuria oman maun mukaan
               öljyä paistamiseen
               makaronia

Lisää kattilaan vettä makaroneja varten ja mausta vesi suolalla ja tilkalla öljyä, jotta makaronit eivät tartu toisiinsa. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois, huuhtele makaronit kylmällä vedellä, siirrä takaisin kattilaan ja kaada sekaan tilkka öljyä ja sekoita.

Pilko sipuli. Kaada pannulle öljyä, ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sekaan myös sipulit sekä salamit. Anna sipulien pehmetä ja salamien hieman kypsyä.

Lisää sekaan jauhot ja kääntele hyvin sekaisin. Kaada joukkoon vettä, sekoita hyvin ja lisää lihaliemikuutio. Jos haluat lisätä pyrettäkin, lisää se tässä vaiheessa. Anna muhia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää sitten joukkoon kerma. Kannattaa maistella ja lisätä tarvittaessa tavallista kermaa joukkoon, jos on liian juustoinen makuusi. Mausta myös suolalla ja pippurilla.

Tarjoa pastan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti