lauantai 22. syyskuuta 2012

KANACEASAR

1 pkt       kanan rintafileitä (joko ohuempia tai paksumpia)
               Saarioisten Tummaa Barbeque-kastiketta (Savunmakuinen)
               öljyä paistamiseen
1 ps        Pirkka Ceasar-salaattia (valmis pussi, jossa kaikki tarvittavat ainekset perus
               ceasar-salaattiin)
0,5 pkt    pekonia


Laita rintafileet pussiin ja kaada sekaan barbeque-kastiketta sen verran, että kanat "peittyvät". Puristele pussia niin, että marinadi leviää kaikkialle. Sulje pussi ja laita kanat jääkaappiin esim. yön yli.

Valmista ceasar-salaatti. Kaada siis salaatti kulhoon ja sekoita sen sekaan pussien sisällöt.

Paista pekoneita pannulla. Siirrä ruskistuneet pekonit talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Käännä pekoneita kerran, jotta toiseltakin puolelta valuvat rasvat pois.

Kuumenna pannu ja kaada sinne öljyä. Lisää rintafileet pannulle ja pienennä lämpöä. Laita kansi päälle ja anna kanojen hautua noin 2-10 minuuttia. Kannattaa välillä kokeilla kanojen kypsyyttä, sillä ohuet kypsyvät nopeammin kuin paksummat. Käännä kanoja kerran ja laita taas kansi vähäksi aikaa päälle. Ota sitten kanat pois pannulta lautaselle tai leikkuulaudalle. Anna niiden jäähtyä, jonka jälkeen leikkaa ne joko vinottain paloiksi tai ihan vain kuutioiksi.

Kun pekonit ovat jäähtyneet, katkaise ne sormilla ja siirrä salaatin joukkoon. Lisää myös pilkotut kanat joukkoon.

VINKKI! Jos haluat salaatista vieläkin ruokaisampaa, voit lisätä mukaan paistettuja perunoita ja kananmunia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti