lauantai 22. syyskuuta 2012

TÄYTETYT JAUHELIHALETUT

Ohjeessa on käytetty lettutaikinan ohjetta, joka löytyy aiempien reseptien joukosta, mutta laitan sen nyt uudestaan tähän vielä. Täytteenä on muunneltu versio muna-riisipasteijoiden täytteestä.

Lettutaikina:
0,5 l        maitoa
1             kananmuna
2,5 dl      vehnäjauhoja
0,5 tl       suolaa
50 g        voita sulatettuna

Riko kananmuna kulhoon ja sekoita rikki. Kaada joukkoon maitoa ja sekoita. Lisää jauhot sekä suola ja sekoita hyvin. Sulata rasva ja kaada joukkoon. Sekoita taas ja anna olla taikinan huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

Paista sitten joko isoja lettuja. Pannuun kannattaa laittaa hieman rasvaa ennenkuin paistat ensimmäiset letut ja levy kannattaa olla aika kuumalla. Näin saat parhaimmat letut. Ohut lasta on myös hyvä olla, helpottaa huomattavasti kääntämistä.

Jauheliha-riisitäyte:
3             keitettyä kananmunaa
3 dl         pitkäjyväistä riisiä
250 g      jauhelihaa
1             keltasipuli (tavallinen sipuli)
1             punasipuli
0,5-1 rs   herkkusieniä
               öljyä paistamiseen
               kermaa
n. 1 tl      jauhelihamaustetta
n. 1 tl      mustapippuria
n. 0,5 tl   valkosipulijauhetta
n. 1 tl      paprikajauhetta
n. 0,5 tl   aromisuolaa
               valkopippuria
               suolaa
                            
Keitä kananmunia noin 10 minuuttia, kaada vesi pois ja laita tilalle kattilaan kylmää vettä, jotta munat jäähtyvät hieman. Keitä samalla riisiä noin kahdelle hengelle pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita keitettyä riisiä kulhoon. Kuori kananmunat. Parhaiten itse olen saanut kuorittua kananmunat, kun olen ensin kopautellut munan ympärystä esim. tiskialtaan reunaan koko ympärysmitalta ja sitten puristanut kädessä varovasti. Näin ainakin itsellä on kuori irronnut paljon helpommin. Tee sitten munista silppua esim. haarukan avulla tai leikkurilla. Lisää ne sitten riisin joukkoon.

Pilko sipulit sekä sienet ja lisää sipulit öljytylle pannulle. Anna kuullottua ja pehmetä. Lisää sitten joukkoon jauheliha ja anna lihan ruskistua. Lisää joukkoon sienet paistumaan. Mausta ja kaada muna-riisiseokseen.

Kaada riisien ja munien joukkoon kermaa ja sekoita hyvin. Täyte saa olla aika löysää. Mausta oman maun mukaan suolalla ja valkopippurilla. Kannattaa maistella ja lisätä tarvittaessa suolaa.

Päälle:
               kermajuustoa

Laita jauheliha-riisiseosta lettujen keskelle ja rullaa ne tiiviiksi. Asettele sitten rullat leivinpaperoidulle pellille. Levitä päälle kermajuustoviipaleita.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti