400 g jauhelihaa
1 sipuli
2,5 dl Uncle Ben's risottoriisiä
6 dl vettä
2 liha fond du chefiä
2 dl kermaa
1 rkl voita
öljyä ja voita paistamiseen
mustapippuria
suolaa (jos tarvitsee)
juustoraastetta
Kuumenna vettä kattilassa ja lisää joukkoon sulamaan fond du chefit. Ota kattila pois liedeltä.
Pilko sipulit ja lisää ne kuumalle pannulle, jossa on vähän voita ja öljyä. Anna niiden kuullottua hieman ja lisää sitten joukkoon jauheliha.
Kun jauheliha on ruskistunut, kaada riisit pannulle ja sekoittele vähän aikaa. Kaada sitten fond du chef-neste mukaan. Anna porista hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
Lisää sitten joukkoon kermaa ja mausta. Suolaa ei välttämättä tarvitse, mutta aina kannattaa kaiken varalta maistaa, jos sitä tarvitseekin vähän lisätä. Lisää joukkoon myös voita kiiltoa antamaan.
Sekoittele risottoa vähän aikaa ja anna sitten vielä vetäytyä vähän aikaa, niin kerma imeytyy risottoon.
Voit lisätä annoksen pinnalle vähän juustoraastetta, jos haluat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti