lauantai 27. lokakuuta 2012

VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU

Tätä ohjetta olen muokannut Valion Amerikkalaisesta suklaa-juustokakusta.

http://www.valio.fi/reseptit/amerikkalainen-suklaa-juustokakku/

Pohjissa olen käyttänyt kahta eri vaihtoehtoa. Olen käyttänyt joko Domino-keksejä tai Digestive-keksejä.

Domino-pohja:
1 pkt       Mansikka Dominoita (pieni paketti eli 175 g)
50 g        voita

Gigestive-pohja:
175 g      Digestive-keksejä
50 g        voita

Täyte:
4             liivatelehteä
200 g      valkosuklaata
200 g      maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)
1,25 dl    sokeria
2 tl          vaniljasokeria
1 rkl        kiehuvaa vettä
3 dl         kuohukermaa

Ota voi sulamaan huoneenlämpöön ennen kakun tekoa. Älä sulata sitä mikrossa, sillä muuten pohjasta tulee kivikova.

Murskaa keksit esim. monitoimikoneella ja lisää pehmeä voi ja sekoita hyvin. Kaada sitten massa leivinpaperoidulle (laita paperi pohjan päälle, kiinnitä reunat ja leikkaa saksilla ylimääräiset paperit vuoan ulkopuolelta pois) irtopohjavuoalle, joka on ympärysmitaltaan noin 18-20 cm.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen isohkoon astiaan pehmenemään.

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita kulhoon tuorejuusto (voit hieman notkistaa juustoa sekoittamalla sitä) ja sekoita mukaan sulatettu suklaa. Mausta sokereilla.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Jos liivatteet eivät meinaa sulaa kunnolla, voit laittaa kulhon kuumaan veteen ja sekoittaa sitten.

Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Käytä esim. nuolijaa apuna, ÄLÄ käytä sähkövatkainta, sillä muuten kakkuun tulee liivatesuikaleita.

Nostele sekaan löysähköksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta esim. palettiveitsen tai nuolijan avulla ja laita lopuksi foliota vuoan päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa usemman tunnin, mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota vuoka veitsen avulla eli pyöräytä veitsellä reunat irti vuoasta ja ota sitten reunus irti. Nosta kakku varovasti tarjoilulautaselle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti