lauantai 25. elokuuta 2012

VAALEA JAUHELIHAKASTIKE

Tämä resepti on tullut famulta (eli mummilta). Pienenä aina famulla ollessamme söimme vaaleaa jauhelihakastiketta ja keitettyjä perunoita. Lopulta myös äiti teki kastiketta meille, kun pidimme siitä niin kovasti.

Tämä on siis niitä lapsuuden lempi ruokia. On myös edelleen yksi suosikeistani.

Tässä teillekin ohje :)

400 g      naudan jauhelihaa
1             sipuli
2 dl         kermaa
1 dl         maitoa
n. 1 tl      jauhettua maustepippuria
n. 1 tl      suolaa
2 rkl        vehnäjauhoja
               ruohosipulia
               öljyä paistamiseen

Pilko sipulit, ruskista tilkassa öljyä jauheliha ja sipulit. Lisää jauhot ja sekoita hyvin sekaisin jauhelihan kanssa. Kaada isompaan mittakulhoon maito sekä kerma ja lisää mausteet. Kaada jauhelihan sekaan ja sekoita hyvin. Anna hautua kannne alla noin 5 minuuttia. Jos kastike on liian paksua, voit lisätä vähän maitoa joukkoon. Halutessasi voit lisätä myös ruohosipulia kastikkeeseen. Tarjoa esim. keitetyn perunan tai perunamuusin kanssa.


4 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä, ja oli kyllä maukasta! :) Ruohosipulia ei kaapista löytynyt, mutta laiton mauksi mukaan hieman chilirouhetta ja puolikkaan lihaliemikuution, ja hyvää oli! Kiitos reseptistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kastike maistui sinulle :) Aina voi tosiaan jotakin puuttuvaa korvata muilla aineksilla tai muokata muuten vain omanlaisekseen.

      Poista
  2. Kiitos! Tästä on tullut lempireseptini jauhelihakastikkeelle. :-)

    VastaaPoista
  3. Toimii! Lapsi rakastaa myös. Peukutan :)

    VastaaPoista