lauantai 4. elokuuta 2012

MUNA-RIISIPASTEIJAT

1 pkt       lehtitaikinalevyjä (parhain on ollut mielestäni Myllyn Paras)

Täyte:
4             keitettyä kananmunaa
4 dl         pitkäjyväistä riisiä
1 dl         kermaa
               suolaa
               valkopippuria

Voiteluun:
1             kananmuna


Sulata taikinalevyt levittämällä ne leivinpaperoidulle pellille/pelleille. Valmista sillä aikaa täyte.

Keitä kananmunia noin 10 minuuttia, kaada vesi pois ja laita tilalle kattilaan kylmää vettä, jotta munat jäähtyvät hieman. Keitä samalla riisiä noin kolmelle hengelle pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita keitettyä riisiä kulhoon. Kuori kananmunat. Parhaiten itse olen saanut kuorittua kananmunat, kun olen ensin kopautellut munan ympärystä esim. tiskialtaan reunaan koko ympärysmitalta ja sitten puristanut kädessä varovasti. Näin ainakin itsellä on kuori irronnut paljon helpommin. Tee sitten munista silppua esim. haarukan avulla tai leikkurilla. Lisää ne sitten riisin joukkoon.

Kaada riisien ja munien joukkoon kermaa ja sekoita hyvin. Mausta oman maun mukaan. Kannattaa maistella ja lisätä tarvittaessa suolaa.

Halkaise taikinalevyt ja aseta nokare täytettä jokaiselle puolikkaalle. Kostuta vedellä levyjen reunat ja nipistele sitten vastakkaiset reunat kiinni, niin että pasteijoista tulee kolmion muotoisia. Kun olet nipistellyt sormin reunat kiinni, painele haarukalla niitä vielä, jotta ne eivät aukeaisi uunissa.

Voitele kananmunalla pasteijat ja paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti