1 pkt makkaraa
1 pkt pekonia
2 sipulia
3 tomaattia
1 punainen paprika
3 valkosipulinkynttä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
5-6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sinappia
öljyä paistamiseen
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
Lisäksi: (jos haluat)
1 ps katkarapuja
1 ps pakasteherneitä
Kuutioi makkara ja pekonit. Pekonit saat hyvin pilkottua saksien avulla. Hienonna myös sipulit sekä pilko tomaatit ja paprika.
Kuumenna pannu ja lisää silputut pekonit. Anna niiden ruskistua hieman ja lisää sitten makkarat mukaan ruskistumaan. Kun ovat ruskistuneet, kaada johonkin astiaan odottamaan.
Kaada öljyä pannulle (sama pannu, jossa ruskistit pekonit ja makkarat). Lisää pannulle sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa ja lisää sitten joukkoon paprikat sekä tomaatit. Kaada riisit pannulle ja vesi myös. Lisää joukkoon murskatut valkosipulit, lihaliemikuutio, sinappi, pyre ja mausteet. Sekoita hyvin. Anna hiljalleen porista noin 10-15 minuuttia. Voit tarvittaessa lisätä joukkoon hieman vettä, jos sille on tarvetta.
Lisää lopuksi joukkoon toisessa astiassa odottamassa ollut makkara-pekoniseos. Sekoita hyvin. Voi tässä vaiheessa lisätä joukkoon myös katkaravut ja herneet, jos haluat niitä mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti