perjantai 27. heinäkuuta 2012

MAKKARAPAELLA

1 pkt           makkaraa
1 pkt           pekonia
2                 sipulia
3                 tomaattia
1                 punainen paprika
3                 valkosipulinkynttä
2 dl             pitkäjyväistä riisiä
5-6 dl          vettä
1                 lihaliemikuutio
2 rkl            tomaattipyrettä
1 rkl            sinappia
                   öljyä paistamiseen
ripaus         sokeria
                   suolaa
                   mustapippuria

Lisäksi: (jos haluat)
1 ps            katkarapuja
1 ps            pakasteherneitä


Kuutioi makkara ja pekonit. Pekonit saat hyvin pilkottua saksien avulla. Hienonna myös sipulit sekä pilko tomaatit ja paprika.

Kuumenna pannu ja lisää silputut pekonit. Anna niiden ruskistua hieman ja lisää sitten makkarat mukaan ruskistumaan. Kun ovat ruskistuneet, kaada johonkin astiaan odottamaan.

Kaada öljyä pannulle (sama pannu, jossa ruskistit pekonit ja makkarat). Lisää pannulle sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa ja lisää sitten joukkoon paprikat sekä tomaatit. Kaada riisit pannulle ja vesi myös. Lisää joukkoon murskatut valkosipulit, lihaliemikuutio, sinappi, pyre ja mausteet. Sekoita hyvin. Anna hiljalleen porista noin 10-15 minuuttia. Voit tarvittaessa lisätä joukkoon hieman vettä, jos sille on tarvetta.

Lisää lopuksi joukkoon toisessa astiassa odottamassa ollut makkara-pekoniseos. Sekoita hyvin. Voi tässä vaiheessa lisätä joukkoon myös katkaravut ja herneet, jos haluat niitä mukaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti