sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

TOSI HYVÄ JUUSTOKAKKU

Kun ensimmäistä kertaa ajattelin aikoinaan tehdä juustokakkua, etsin sopivan helppoa ohjetta netistä. En siis ollut myöskään aiemmin käyttänyt liivatelehtiä. Löysin Tosi hyvä juustokakku-ohjeen ja pakkohan sitä oli kokeilla, kun vaikutti niin helpolta ja kuulosti todella hyvältä. Nyt kyseistä kakkua on tullut tehtyä ties miten monta kertaa ja se on oikeasti todella hyvää ja helppoa tehdä. Suosittelen!!!

Ohje löytyi osoitteesta: http://www.melankolia.net/2006/05/tosi-hyva-juustokakku

Tässä ohje teille testattavaksi...

Keksipohja:
200 g         digestivekeksejä
75 g           voita

Täyte:
4                liivatelehteä
200 g         maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl           kiehuvaa vettä
1,5 dl         sokeria
3 tl             vaniljasokeria
2,5 rkl        sitruunamehua (yksi iso sitruuna)
2,5 dl         vispikermaa tai kuohukermaa

Kuorrutus:
2 prk          mangososetta (esim. Piltti)
2                liivatetta
2 rkl           vettä


Laita voi huoneenlämpöön sulamaan (älä sulata voita mikrossa, muuten pohjasta tulee kivikova). Murskaa keksit (itse olen murskannut keksit monitoimikoneessa) ja lisää sulatettu voi sekaan. Sekoita massaksi. Laita 24 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia (voit leikata ylimääräiset palat pois vuoan ulkopuolelta) ja kaada muruseos sinne. Levitä ja painele käsin vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Laita isohkoon astiaan kylmää vettä ja laita liivatelehdet (vain täytteeseen tulevat) ja anna olla siellä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Laita erilliseen kulhoon tuorejuusto, sokerit sekä sitruunamehu ja vatkaa massaksi sähkövatkaimella. Keitä vesi kiehuvaksi ja laita pieneen astiaan kaksi ruokalusikallista. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita kuuman veden sekaan. Jos liivatteet eivät sekoitu kunnolla, voit laittaa toiseen kippoon kuumaa vettä ja laskea pienemmän kipon sinne ja sekoittaa sitten liivatteet paremmin. Ainakin itsellä tuo on toiminut, jos ei liivatteet sekoitu kunnolla. Kaada liivatetta ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita nuolijalla koko ajan (älä missään nimessä käytä sähkövatkainta, muuten tulee seokseen liivatesuikaleita eikä hyydy kunnolla). Lisää sitten varovasti käännellen sekaan löysä kermavaahto. Älä vatkaa, muuten tulee klimppejä seokseen.

Levitä täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla tai palettiveitsellä (jos sellaisen satut omistamaan). Hyydytä jääkaapissa vähintään pari tuntia (jos ehdit, niin useamman tunnin).

Kun kakku on hyytynyt joitakin tunteja, voit tehdä kuorrutteen. Lisää kulhoon kahden pilttipurkin sisältö ja sekoita. Laita liivatelehdet isohkoon astiaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi ja keitä sillä aikaa vettä. Valmista liivateseos samalla tavalla kuin teit täytteen aikana. Lisää liivateseos ohuena nauhana mangososeen sekaan ja sekoita samalla esim. lusikalla. Kaada sitten täytteen päälle ja tasoita pinta. Laita uudestaan jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, ota veitsi tai palettiveitsi ja pyöräytä vuoan reunaa pitkin, jotta kakku irtoaa nätisti vuoasta. Ota sitten varovasti vuoan irtoreuna irti ja nosta varovasti kakku tarjoiluastialle. Älä jätä leivinpaperia alle! Jos varovasti pidät kiinni paperista, saat sujautettua ennen nostamista käden kakun alle ja sitten vain nostat kädellä varovasti kakun tarjoiluastialle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti