sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

JAUHELIHALASAGNE

Ohjetta on muokattu Rainbow lasagnelevy-paketin takana olleesta ohjeesta.

Jauhelihakastike:
400 g          jauhelihaa
1-2              sipulia
                   öljyä paistamiseen sekä vuoan voiteluun
1-2              valkosipulinkynttä
2 tlk             tomaattimurskaa (itse olen käyttänyt pieniä tölkkejä ja laittanut yhden yrttisen ja
                    yhden valkosipulisen)
1 dl              vettä
1                  lihaliemikuutio (esim. fond "du chef")
2 rkl             tomaattipyrettä
½ tl              suolaa
                    mustapippuria (oman maun mukaan)
1-2 tl            oreganoa

Laita öljyä pannulle ja ruskista jauheliha sekä hienonnetut sipulit. Lisää tomaattimurskat, vesi, liemikuutio, mausteet ja valkosipuli. Anna hautua kannen alla noin 10-15 minuuttia.

Juustokastike:
50 g              voita  
5 rkl              vehnäjauhoja
8 dl               maitoa
½ tl               suolaa
ripaus           muskottipähkinää
ripaus           viherpippuria
1 ps              juustoraastetta

Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää maito joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna vähän saeta (eli paksuuntua) ja mausta. Lisää juustoraaste ja sekoita se hyvin kastikkeen joukkoon.

Päälle:
                     juustoraastetta

Voitele uunivuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta niin, että pohja peittyy. Laita sen päälle sitten lasagnelevyjä. Lisää jauhelihakastiketta levyjen päälle ja sen päälle juustokastiketta. Tee näin muutama kerros. Laita sitten viimeisten lasagnelevyjen päälle pelkkää juustokastiketta. Laita pinnalle vielä vähän juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia uunin keskitasolla. Vuoka kannattaa peittää foliolla ja kypsennyksen lopulla ottaa se pois, jotta pinta saa väriä. Jos vuoka on kauhean täynnä, kannattaa uuniritilän alle laittaa pelti ettei uuni likaannu.

Anna valmiin lasagnen vetäytyä noin 10-15 minuuttia ennen syömistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti