sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

KINKKU-PEKONIPIIRAKKA

Pohja:
100 g          voita
2 dl             jauhoja
1/4 tl           suolaa
3 rkl            vettä

Täyte:
1 pkt           pekonikuutioita
1 pkt           kinkkukuutioita (esim. Korpelan, mutta jos ei ole valmiita kuutioita, tee itse
                   kuutiot kinkkupalasta)
1                 sipuli

Muna-kermaseos:
3                kananmunaa
2 dl            kermaa
ripaus        valko- ja mustapippuria
150 g         emmental juustoraastetta


Sulata rasva ja lisää siihen suolaa. Sekoita hyvin joukkoon jauhot ja lisää vettä sekaan. Sekoita niin, että muodostuu taikina. Painele matalan vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5-10 minuuttia. Kun olet ottanut pohjan pois uunista, pudota uunin lämpötila 200 asteeseen.

Pilko sipuli ja kinkku, jos sinulla on kinkku palana eikä valmiina kuutioina. Lisää pannulle ensin pekonikuutiot ruskistumaan ja lisää sitten joukkoon sipulit. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää kinkku ja anna niidenkin lämmetä vähän aikaa. Lisää ainekset puolikypsän pohjan päälle.

Riko munien rakenne kulhossa ja lisää kerma joukkoon sekä mausteet. Kaada juustoraaste sekaan. Lisää seos pohjan päälle ja levitä raaste hyvin joka puolelle (ei haittaa, jos näkyy vähän jostakin kinkkupaloja). Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla vielä noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti