keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

TOMAATTINEN KANA-KASVISPATA

Mielikuvituksen ja testauksen tuloksena syntyi tänään tomaattista kana-kasvispataa. Tässä ohje...

1 pkt          kanan rintafileitä (itsellä paketissa oli kolme filettä)
n. 1 pkt      pekonia (voi laittaa vähemmänkin, jos haluaa)
1 pieni       kesäkurpitsa
3 pientä     porkkanaa
1                punasipuli
1                tavallinen sipuli
7-8             valmiiksi keitettyä uutta perunaa
n. 3 rkl       valmista pastakastiketta (itse käytin Raguletto mozzarella-basilikaa)
n. 2-3 tl      punaista pestoa (itse käytin Barillan aurinkokuivattua tomaattia)
ripaus        suolaa
ripaus        mustapippuria
öljyä           paistamiseen


Kuori porkkanat ja pilko ne noin sentin mittaisiksi paloiksi. Pilko sipulit myös aika isoiksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa muutamaan osaan ja poista päätypalat. Pilko nämä osat sitten pystysuunnassa neljään osaan (puoliksi ja puolitetut palat vielä puoliksi), jolloin paloista tulee veneen mallisia (niinkuin veneperunat). Näin niistä saa helposti poistettua keskiosan. Keskiosa kannattaa poistaa, sillä silloin kesäkurpitsa pysyy kasassa eikä hajoa ruoan sekaan. Pilko sitten isohkoiksi paloiksi.

Leikkaa rintafileet melko isoiksi paloiksi. Pilko myös perunat 4 osaan. Käytin edelliseltä päivältä ylijääneitä perunoita. Ei lämpimiä perunoita kannata käyttää vaan kylmiä kypsiä perunoita. Pysyvät paremmin koossa, kun eivät ole juuri keitettyjä.

Kuumenna pannu ja pilko saksilla sekaan pekonit. Palojen ei tarvitse olla kauhean pieniä. Ruskista niitä ja lisää sitten sekaan sipulit, porkkanat sekä kesäkurpitsat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen siihen asti, kun kasvikset ovat pehmenneet.

Sillä aikaa, kun vihannekset kypsyvät voit paistaa toisella pannulla tilkassa öljyä kanapalat. Lisää ne sitten vihannesten sekaan toiselle pannulle.

Lisää joukkoon myös perunat. Mausta pastakastikkeella ja pestolla. Sekoita hyvin kaikki sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua vielä vähän aikaa ilman kantta, jotta myös perunatkin ehtivät lämmetä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti