lauantai 14. heinäkuuta 2012

LIHAKASTIKE

1 pkt          lihasuikaleita
1                sipuli
                  voita paistamiseen
2                suolakurkkua
1                liha fond "du chef"
1 rkl           tomaattipyrettä
                  vettä
2 rkl           vehnäjauhoja (kylmään veteen sekoitettuna)
n. 1 dl        kermaa
                  suolaa
                  mustapippuria


Pilko sipuli ja suolakurkut. Kuumenna pannu ja lisää sinne voita. Ripottele sekaan puolet lihoista ja ruskista ne. Kaada sitten johonkin astiaan odottamaan. Laita lisää voita pannulle ja kypsennä loput lihat. Kaada ne sitten muiden lihojen joukkoon odottamaan. Kuullota sitten sipuleita pienessä määrässä voita ja kun ne ovat hieman pehmenneet, lisää lihat liemineen joukkoon. Kaada sekaan kylmää vettä sen verran, että lihat peittyvät hyvin. 

Lisää lihojen joukkoon pyre sekä lihafondi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin verran. Voit välillä sekoittaa varovasti.

Lisää suolakurkut joukkoon. Laita pieneen kippoon jauhoja ja kaada päälle kylmää vettä ja sekoita melko löysäksi "tahnaksi". Kaada suuruste siivilän läpi kastikkeen sekaan ja sekoita kunnolla. Kaada joukkoon kermaa ja sekoita hyvin. Lisää mausteita oman maun mukaan. Kannattaa maistella kastiketta välillä.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti