perjantai 6. heinäkuuta 2012

MAKARONILAATIKKO

n. 1 ps          makaronia (esim. Barillan tavallista makaronia pieni pussi)
                     öljyä makaronien keitinveteen sekä vuoan voiteluun
                     suolaa keitinveteen

Jauhelihaseos:
400 g            sika-nautajauhelihaa
1                   sipuli
                     öljyä paistamiseen
1 tl                suolaa
1 tl                jauhelihamaustetta
1 tl                paprikajauhetta
n. ½ tl           mustapippuria
ripaus           valkopippuria

Muna-maitoseos:
7 dl               maitoa
3                   kananmunaa
1 tl                suolaa

Päälle:
                     juustoraastetta
                     korppujauhoja


Keitä makaronit runsaassa vedessä, johon on lisätty suolaa ja öljyä. Valuta kypsät makaronit ja huuhtele kylmällä vedellä.

Voitele vuoka öljyllä esim. talouspaperin avulla, jolloin ei jää ylimääräistä rasvaa vuokaan.

Pilko sipuli pieneksi ja lisää pannulle, jossa on vähän öljyä. Kypsennä vähän aikaa ja lisää sitten joukkoon jauheliha. Kun jauheliha on kypsynyt, lisää mausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita kulhossa kananmunat ja maito. Lisää suolaa mukaan.

Kaada vuokaan makaronia ja jauhelihaseosta niin, että pinnalle jää hieman varaa raasteelle. Kaada joukkoon muna-maitoseos. Sekoittele kaikki ainekset hyvin sekaisin. Lisää pinnalle juustoraastetta ja sen päälle korppujauhoja. Laita kansi tai foliota päälle, riippuen millaista vuokaa käytät.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Jos haluat laatikosta hieman löysempää, kypsennä noin 50 minuuttia. Jos käytät foliota vuoan päällä, ota se pois kypsennyksen loppupuolella, jotta pinta saa väriä.


VINKKI!
Jos haluat hieman erilaisemman version, korvaa osa maidosta kermalla. Mukaan voit lisätä myös pieneksi pilkottuna voimakasta Koskenlaskijaa sekä suolakurkkua. Sekoita ne vuoan sekaan ennen juustoraasteen lisäämistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti